շաքարի փոշի

թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar

Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության:  Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:

Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:

Իտալական աղանդեր շոկոլադով
Տորթ կիտրոնի կրեմով
Ֆրանսիական աղանդեր ”Բուշե” հապալասով
Վանիլային եղջյուրիկներ
Կլոր գաթա
Փքաբլիթներ
Տորթ ”Դեղձով պաննա-կոտտա”
Մեղրով տորթ հապալասի կրեմով
Հատապտղային պաննա-կոտտա
Գլազուր “MARSHMALLOW FLUFF”
Փքաբլիթներ խտացրած կաթով
Շոկոլադե ֆոնդան
...10...2223...30...