փխրեցուցիչ

թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder

Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:

Բանանով “Tarte Tatin”
Մեղրով տորթ ընկույզով
Տորթ բալի կրեմով և չիզքեյքի շերտով
Ընկույզով շոկոլադե տորթ “Նուտելլա”
Տորթ լիկյորային կրեմով
Թխվածքաբլիթ-ձվիկներ Զատիկի համար
Չոր թխվածքաբլիթ “Գալետ”
Տորթ խնձորի միջուկով և կարամելային մուսսով
Թխվածք Զատիկի համար
Պահքային թխվածք ջեմով և ջնարակով
Շոկոլադե տորթ սրճային համով
Կաթնաշոռային տորթ սառեցրած բալով
...10...3031...