քացախ գինու
թարգմանություն՝ на русском - винный уксус, in English - wine vinegar
Գինու քացախը ստանում են գինու վերամշակումից: Այն լայնորեն օգտագործում են խոհանոցում: Այն ավելացնում են աղցանների, մարինադների, թանձրուկների (սոուս) մեջ: Սպիտակ գինու քացախը հեշտությամբ փոխարինում է սպիտակ գինուն: Հարկ է դրան ավելացնել շաքարավազ: Գինու քացախը հատկապես տարածված է իտալական խոհանոցում: Իսկ ֆրանսիական խոհանոցում գինու քացախը ավելացնում են ինչպես մարինադներում, այնպես էլ մսային և ձկնային ուտեստներում:
Բաղադրատոմսեր, որոնք տեղ կգտնեն Ձեր խոհանոցում:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/sary-apur-gaspacho-1-420x400.jpg)
Սառը ապուր “Գասպաչո”