օրեգանո

թարգմանություն՝ на русском - душица, in English - Origanum

Oրեգանո համեմունքը պատրաստվում է խնկածաղիկի (օրեգանո) չորացրած տերևներից: Ունի հաճելի, նուրբ բույր և կծու, մի փոքր դառը համ: Այս համեմունքը լավացնում է ախորժակը, նպաստում է մարսողությանը:
Խոհարարության մեջ այն հիմնականում օգտագործվում է որպես համեմունք սոուսի, մսի, բանջարեղենի համար: Առանց այս անուշաբույր համեմունքի անհնար է պատկերացնել իտալական խոհանոցը իր պիցցայով, մակարոնեղենով:
Օրեգանոն կիառվում է նաև բժշկության մեջ թեյերի, եփուկների կամ լուծույթների տեսքով:
Այն կարելի է չորացնել, սառեցնել, իսկ ամռանն օգտագործել թարմ տերևները:

Ահա այն բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործված է օրեգանո:

Ռուլետ-1
Խոզի մսով ու գազարով ռուլետ
ձնեմարդ 1
Պանրով նախուտեստ «Ձնեմարդ»
հավով-տոնական-ուտեստ
Տոնական ուտեստ հավով ու խնձորով
մսով-սկիրլի-1
Մսով «Սկիրլի»
խոզապուխտով-սպագետտի-1
Սպագետտի պանրով ու խոզապուխտով
կարկանդակ-արև-1
Կարկանդակ «Արև»
banjarexenayin-pirog
Բանջարեղենային պիրոգ
havi-bud-banjarexenov
Հավի բուդ բրնձով և բանջարեղենով
axcan-kesar
Աղցան Կեսար
Պաստա Բոլոնյեզ սոուսով
Ջեռեփուկ պանրով
Լոլիկով բլիթներ գրիլի վրա
12...