օրեգանո
թարգմանություն՝ на русском - душица, in English - Origanum
Oրեգանո համեմունքը պատրաստվում է խնկածաղիկի (օրեգանո) չորացրած տերևներից: Ունի հաճելի, նուրբ բույր և կծու, մի փոքր դառը համ: Այս համեմունքը լավացնում է ախորժակը, նպաստում է մարսողությանը:
Խոհարարության մեջ այն հիմնականում օգտագործվում է որպես համեմունք սոուսի, մսի, բանջարեղենի համար: Առանց այս անուշաբույր համեմունքի անհնար է պատկերացնել իտալական խոհանոցը իր պիցցայով, մակարոնեղենով:
Օրեգանոն կիառվում է նաև բժշկության մեջ թեյերի, եփուկների կամ լուծույթների տեսքով:
Այն կարելի է չորացնել, սառեցնել, իսկ ամռանն օգտագործել թարմ տերևները:
Ահա այն բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործված է օրեգանո:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/qyurdan-qyabab-15-420x400.jpg)
Քյուրդան քյաբաբ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/havi-tevikner-loliki-marinadum-5-420x400.jpg)
Հավի թևիկներ լոլիկի մարինադով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/kalcone-8-420x400.jpg)
Կալցոնե
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/hunakan-axcan-7-420x400.jpg)
Հունական աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/msayin-gndikner-loliki-sousi-mej-5-420x400.jpg)
Մսային գնդիկներ լոլիկի սոուսի մեջ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/pizza-havayan-21-420x400.jpg)
Պիցցա ”Հավայան”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/makaron-bolonyez-sousov-10-420x400.jpg)
Tagliatelle մակարոն բոլոնեզ սոուսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tnakan-bujenina-4-420x400.jpg)
Տնական բուժենինա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/bujenina-msayin-asorti-8-420x400.jpg)
Բուժենինա ”Մսային ասորտի”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/sous-boloneze-7-420x400.jpg)
Սոուս բոլոնեզ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/zoqanchi-lezu-7-420x400.jpg)
Զոքանչի լեզու
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/havi-msov-ddmikov-xorovac-8-420x400.jpg)
Հավի մսով և դդմիկով խորոված