գինի կարմիր

թարգմանություն՝ на русском - красное вино, in English - red wine

Կարմիր գինին ամենանրբաճաշակ խմիչքներից է համարվում: Կարող ենք առանձնացնել պորտուգալական Պորվեյնը, ֆրանսիական Կագորը, հայկական Վերնաշենը և Արենին:

Այն ոչ միայն համեղ է, այլև`օգտակար: Գինին ստացվում է խաղողի կամ մրգա–պտղային հյութի ամբողջական կամ մասնակի խմորման միջոցով: Բժիշկների կարծիքով, եթե օրական օգտագործենք մեկ բաժակ կարմիր չոր գինի,ապա հաջող կպայքարեք արյան խցանումների դեմ:

Կարմիր գինի օգտագործում են նաև խոհարարության մեջ: Այն հրաշալի համադրվում է մսային կերակուրների հետ: Սովորաբար միսը մարինադ դնելու համար խորհուրդ են տալիս օգտագործել քիչ քանակությամբ կարմիր գինի, քանի որ այն յուրահատուկ փափկություն ու համ է հաղորդում: Բացի այդ, կարմիր գինին օգտագործում են նաև սոուսների պատրաստման մեջ: Փորձեք սնկային կերակուրները համադրել գինու հետ. արդյունքը կապշեցնի Ձեզ:

Այն բաղադրատոմսերը պատրաստելու համար Ձեզ անհրաժեշտ կլինի կարմիր գինի:

տավարի-միս-1
Տավարի փափկամիս լոլիկի մածուկով
Անգլիական հովվական պիրոգ
Արբած տանձ
Գինով սոուս ՛՛Beurre rouge՛՛ մսի համար
Սոխով մարմելադ
Խոզի միսը սնկով
Ձուկ իշխան ֆրանսիական ձևով
Բուժենինա ”Մսային ասորտի”
Սոուս բոլոնեզ
Գլինտվեյն
Մակարոնով ուտեստ “Նեապոլիտանական”