եղեգնաշաքար

թարգմանություն՝ на русском - Тростниковый сахар, in English - cane sugar

Եղեգնաշաքարը ստանում են շաքարեղեգից, սակայն հնարավոր է այն ստանալ նաև տնայաին պայմաններում` մանր շաքարավազից: Եղեգնաշաքարը, ի տարբերություն սպիտակի, պարունակում է առավել մեծ քանակությամբ ածխաջուր ու ճարպեր:

Գիտնականների համոզմամբ` եղեգնաշաքարն առավել օգտակար է օրգանիզմի համար քան սովորական մանր շաքարավազը: Այն հարուստ է կալցիումով, երկաթով, ֆոսֆորով, ինչպես նաև պարունակում է սպիտակուցներ:

Վերջիս օգտագործվում է թխվածքների, դեսերտների, ըմպելիքների պատրաստման մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերը պատրաստվում են եղեգնաշաքարը:

Իսպանական կրեմ-բրյուլե “Crema catalana”
Բալով շոկոլադե կեքս
Չրերով և դարչինով ռուլետ
Նարինջով և բանանով տորթ
Տանձով և ընկույզով տորթ
Շոկոլադե օրիգինալ կեքս
Պահքային “Նապոլեոն”
Խնձորով տաք սիդր
Թխվածքաբլիթ “Շախմատ”
Խնձորով պիրոգ
Նարնջով կեքս
Շոկոլադե ” Whoopie”
...45