թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
									
											Աղցան ”Կարիբյան”	
										
									
									
											Ամանորյա թխվածք սառեցրած բալով և սուֆլեով	
										
									
									
											Ընկույզով տորթ իրիսային կրեմով	
										
									
									
											Մեղրով բիսկվիթ ընկույզով և շոկոլադե ջնարակով	
										
									
									
											Ամանորյա ռուլետ խոզի մսից	
										
									
									
											Նախուտեստ հազարի տերևներով և պանրային միջուկով	
										
									
									
											Նախուտեստ ծովախեցգետնի ձողիկներով	
										
									
									
											Տորթ սառեցրած հատապտուղներով	
										
									
									
											Տորթ շոկոլադե մուսսով և նուտելլայով	
										
									
									
											Հավի մսով խորտիկ «Տոտիկներ»	
										
									
									
											Բիսկվիթային ռուլետ «Ձմերուկ»	
										
									
									
											Չիզքեյք բեզեով