թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
									
											Սպաս	
										
									
									
											Կանապե ”Նավակներ”	
										
									
									
											Աղանդեր “Կապիկներ”	
										
									
									
											Տորթ Միկադո	
										
									
									
											Մեղրով տորթ ”Ամանորյա”	
										
									
									
											Տնական փախլավա	
										
									
									
											Շերտավոր խմորով խորտիկ-տորթ	
										
									
									
											Ձկան ֆիլեով խորտիկ-տորթ	
										
									
									
											Մեղրով տորթ	
										
									
									
											Տորթ Նապոլեոն	
										
									
									
											Թխվածքաբլիթով տորթ “Եղևնի”	
										
									
									
											Գաթա