շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Տնական շոռակարկանդակ
Ծիրանով տորթ
Բալը մարմելադ
Կաթնաշոռով տորթ հաղարջով
Աղցան բանջարեղենային ժապավեներով
Շոկոլադով և բալով տորթ
Սուպեր շոկոլադե աղանդեր
Բալով ժելե
«Հրեշտակային» բիսկվիթով տորթ
Բիսկվիթ ՝ բալի ժելեով
Խնձորով և մեղրով բուլկի
Կարկանդակ ”Մոնբլան”
...10...8182...90...