պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

Տավարի լեզու 3 տեսակի սոուսով
Չեբուրեկի կեֆիրով
Հավի քյաբաբ թավայի մեջ
Կոտլետ կարտոֆիլով և մսային միջուկով
Շվեյցարական ուտեստ «Cordon bleu»
Սամսա շերտավոր խմորով և մսով
Օլադի սև թոքով
Բլիթներ կանաչիով և կարտոֆիլով
Շատ արագ չեբուրեկի
Պելմենի կանաչիով
Խոզի միս սոյայի սոուսով և բանջարեղենով
Տապակած կարտոֆիլ ջեռոցում
...10...1314...20...