պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

Շերտավոր խմորով կարկանդակներ մսային միջուկով
Եգիպտացորենով աղցան
Պիրոգ «Խխունջ» հնդկահավի մսով
Մսով բլինչիկներ ՝ ռուսական ձևով
Խոզի միս անանասով
Հնդկահավի ռուլետ
Աղցան հավի մսով և նռով
Հավի մսով ուտեստ ”Տոնական”
Աղցան լցոնված նրբաբլիթներով
Կարտոֆիլով աղցան իսպանական ձևով
Վալդորֆյան աղցան գրեյպֆրուտով
Մսով ռուլետ բրնձով և բանջարեղենով
...10...1415...20...