սոդա
թարգմանություն՝ на русском - сода, in English - baking soda
Սոդան հայտնի է դեռ հնագույն ժամանակներից: Այն օգնում է խմորին լավ բարձրանալ և նուրբ համ ունենալ: Սոդան օգտագործում են նաև խմիչքների գազավորման նպատակով:
Սոդան ոչ միայն չի վնասում օրգանիզմը, այլև հեռու է պահում մի շարք անցանկալի հիվանդություններից: Իսկ վերջինիս քիչ քանակությամբ օգտագործման դեպքում օրգանիզմում առաջանում է նատրիումի պակաս:
Սոդան կատարում է նաև մաքրող ֆունկցիա. երբեմն օգտագործում են մրգեր և բանջարեղեններ լվանալու ժամանակ:
Այստեղ կգտնեք Ձեզ անհրաժեշտ ամենաախորժելի բաղադրատոմսերը, որտեղ օգտագործվել է սոդա:
									
											Կարտոֆիլով կարկանդակներ	
										
									
									
											Շոկոլադե տորթ ընկուզային կրեմով	
										
									
									
											Տորթ «Միկադո»	
										
									
									
											Մեղրով տորթ	
										
									
									
											Տորթ ”Միշել”	
										
									
									
											Եփած խտացրած կաթ Dulce de leche	
										
									
									
											Կարամելային կրեմով և խնձորով տարտ	
										
									
									
											Մեղրով տորթ	
										
									
									
											Տորթ ”Շեկլիկ”	
										
									
									
											Մեղրով տորթ ազնվամորիով	
										
									
									
											Հալած պանիր կանաչիով	
										
									
									
											Ժելե տորթ Զատիկ