պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

Գազար կորեական ձևով
Չեբուրեկի
Կարտոֆիլով և մսով ջեռեփուկ
Մսով սուջուխ
Նրբաբլիթներով ուտեստ կաթնաշոռով և լոլիկով
Ձվով բրինձ չինական ձևով
Խոզապուխտ «Մարմարյա»
Իտալական ուտեստ «Տիմբալ» սմբուկով
Չիզբուրգեր
Հավի թևիկներ լոլիկի մարինադով
Բանջարեղենային սոթե կանաչ ոլոռով
Տնական մայոնեզ հնդկական ոճով
...10...2021...30...