7 ամենամեծ սխալները կարտոֆիլի պյուրե (խյուս) պատրաստելիս

Յուրաքանչյուրս էլ գոնե մեկ անգամ պատրաստել ենք կարտոֆիլի պյուրե։ Թվում է, թե ոչ մի բարդություն չկա, բայց ինքներս էլ ամեն անգամ նկատում ենք, որ պյուրեն ոչ միշտ է ստացվում համեղ ու առանց գնդիկների։ Ինչո՞ւ է խյուսն ամեն անգամ տարբեր լինում, ի՞նչ սխալներ ենք մենք թույլ տալիս կարտոֆիլի պյուրե պատրաստելիս։ Ահա այս մասին կարդացեք մեր այսօրվա հոդվածում։

 

Օգտագործում ենք ոչ ճիշտ կարտոֆիլ

Կարտոֆիլը պետք է լինի օսլայի մեծ պարունակությամբ, որպեսզի ստացվի նուրբ ու միասեռ զանգված։ Օսլայի մեծ քանակությամբ կարտոֆիլը նաև շատ լավ է ներծծում կարագը։ Իսկ մուգ պալարներով, վարդագույն կեղևով և դեղին միջուկով կարտոֆիլը մեծ ջանք է պահանջում խյուս դառնալու համար։

Ջուրը աղով չենք համեմում

Երբ կարտոֆիլը եփվում է, օսլայի հատիկները ներծծում են ջրում եղած աղն, ու արդյունքում կարտոֆիլի խյուսը շատ համեղ ու թեթև է ստացվում։ Այնպես որ ջուրը աղով համեմեք ոչ թե վերջում, այլ նախապես։

Կարտոֆիլը դնում ենք տաք ջրի մեջ

Կարտոֆիլը պետք է եփել սառը ջրի մեջ, հասցնել եռման աստիճանի, ապա կրակը մեղմացնել։ Եթե միանգամից եփեք տաք ջրի մեջ, ապա կարտոֆիլն անհավասարաչափ կեփվի։

Չենք քամում ջուրը

Կարտոֆիլը եփելուց անմիջապես հետո պետք է քամել ջուրը։ Հակառակ դեպքում այն համեղ չի լինի։

Կարագն ավելացնում ենք անմիջապես սառնարանից հանելուց հետո

Կարագը պետք է նախապես հանել սառնարանից, թողնել, որ որոշ ժամանակ մնա սենյակային պայմաններում, ապա ավելացնել տաք կարտոֆիլին։ Կարելի է ավելացնել նաև սերուցք կամ կաթ։ Այդպես նույնպես շատ համեղ է ստացվում։

Շատ ենք հարում

Կարտոֆիլը շատ հարել կամ ճզմել չի կարելի։ Արդյունքում շատ օսլա է դուրս գալիս, և զանգվածը դառնում է սոսնձանման։

Պատրաստում ենք նախօրոք

Մենք սիրում ենք կերակուրը պատրաստել նախօրոք, բայց կարտոֆիլը երկար սպասել չի սիրում։ Այն պետք է համտեսել անմիջապես։

 

Ահա մի քանի պարզ, բայց շատ կարևոր խորհուրդներ, որոնք հաստատ պետք կգան խոհանոցում համեղ կարտոֆիլի պյուրե պատրաստելու համար։

Սա անպայման պետք է փորձել :)

Թողնել պատասխան

Մուտք եղեք:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *