10 խորհուրդ ինչպես պահպանել մթերքը

inchpes-pahpanel-mterqner@-10-xorhurdner-15

Ցանկացած մթերք պետք է պահպանել այնպես, որ ժամանակից շուտ չփչանա: Ներկայացնում ենք 10 խորհուրդ, որոնք կօգնեն մեզ մրգերը, բանջարեղենը ու հրուշակեղենը ճիշտ պահպանել թե՛ սառնարանում ու թե՛ սառնարանից դուրս:

  1. Եթե ցանկանում ենք ձուն սառնարանում երկար պահել, ապա պետք է կեղևին մի փոքր բուսայուղ քսենք:inchpes-pahpanel-mterqner@-1
  2. Եթե մեզ քիչ քանակությամբ կիտրոնահյութ է հարկավոր, ապա պետք է կիտրոնի կեղևի մեջ ատամի չոփիկով անցք բացենք, քամենք մեզ անհրաժեշտ կիտրոնահյութն, այնուհետև կպչուն ժապավենով փակենք անցքն ու կիտրոնը դնենք սառնարանում: Այս մեթոդը թույլ կտա կիտրոնը թարմ պահել բավական երկար ժամանակ:

inchpes-pahpanel-mterqner@-2

  1. Եթե պետք է սոխը կամ սխտորը սառնարանից դուրս մոտ 2 ամիս թարմ պահել, ապա վերջիններս պետք է դնենք անցքեր ունեցող թղթե տոպրակի մեջ:inchpes-pahpanel-mterqner@-10-xorhurdner-4
  2. Կտրած ավոկադոն երկար պահպանելու համար վերջինիս վրա պետք է խնձորի քացախ ցողենք:inchpes-pahpanel-mterqner@-4
  3. Որպեսզի կարտոֆիլը չծլի, այն պետք է պահել խնձորի հետ, քանի որ խնձորի արտադրած էթիլենը կանխում է կարտոֆիլի ծլումը:inchpes-pahpanel-mterqner@-5
  1. Նեխուրը կամ բրոկոլին առնվազն մեկ ամիս թարմ պահելու համար պետք է վերջիններս փաթաթենք նրբաթիթեղով:

inchpes-pahpanel-mterqner@-10-xorhurdner-8

  1. Բանանը շատ հասունանալուց և փչանալուց կարող ենք կանխել ոտիկները փաթաթելով սննդային թաղանթով:

inchpes-pahpanel-mterqner@-6

  1. Հազարի թերթերը սառնարանում պահելիս ցանկալի է այն փաթաթենք թղթով, կամ դնեք մեծ թղթե տոպրակի մեջ:

inchpes-pahpanel-mterqner@-7

  1. Ինչպես գիտենք, շագանակագույն շաքարավազը շատ արագ է քարանում, ինչից խուսափելու համար շաքարավազի տոպրակի մեջ պետք է մի քանի մարշմելոու դնենք:

inchpes-pahpanel-mterqner@-8

  1. Թխվածքի կտորները թարմ և փափուկ պահելու համար պետք է վերջինիս կտորները ծածկենք հացի կտորով ու ատամի չոփիկներով ամրացնենք: Այս դեպքում հացի կտորները շատ արագ կչորանան, փոխարենը թխվածքը թարմ կմնա:

inchpes-pahpanel-mterqner@-9

 

 

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Թողնել պատասխան

Մուտք եղեք:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *