բուսայուղ

Բուսայուղ= растительное масло = vegetable oil

Բուսայուղը բույսերի հատիկներից, պտուղներից և այլ մասերից ստացվող յուղ է, որը շատ անհրաժեշտ է մեր օրգանիզմի համար։ Մեզանից շատերը ծանոթ են միայն արևածաղկի և ձիթապտղի յուղերին։ Այնինչ, բուսայուղի մի քանի տասնյակ տարատեսակներ կան. եգիպտացորենի, կտավատի ձեթ և այլն։

Ամենատարածված տեսակը` արևածաղկի ձեթը, լինում է ռաֆինացված (այն մի քանի աստիճան տեխնոլոգիական մշակման է ենթարկվում, չեզոք հոտ և համ ունի) և ոչ ռաֆինացված (որը միայն մեխանիկական զտման է ենթարկվում)։

Տապակելու համար, սովորաբար, ռաֆինացված ձեթն են օգտագործում, իսկ աղցանների մեջ, հատուկ համ և բույր փոխանցելու նկատառումով օգտագործում են ոչ ռաֆինացված ձեթը.

գրպանիկներ հավի մսով ու սնկով
Գրպանիկներ՝ հավի մսով ու սնկով
Սմբուկով և լոլիկով խորտիկ
Մսային բաց պիրոգ
Աղցան «Անակնկալ»
Պելմեններ՝ կճուճում
Կորեական աղցան՝ վարունգով
Տավարի կողիկներ՝ կարմիր գինով
Կարրիով և ցուկինիով հավ
Շամպինիոնը`մեղրային մարինադում
Նրբերշիկ` շերտովոր խմորի մեջ
axcan-sherlock
Աղցան Շերլոք
kartofilov-blit
Կարտոֆիլով բլիթ
12...10...