շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Ելակով-տորթ-1
Տորթ «Ելակով պայթյուն»
պահքայի-թխվածք-1
Պահքային շոկոլադե թխվածք
կարկանդակ-1
Խնձորով կարկանդակ
Հունական-պահքային-թխվածք-1
Հունական պահքային թխվածք
շոկոլադե-պլոմբիր-1
Տորթ Շոկոլադե Պլոմբիր
պահքային-կարկանդակ-1
Մեղրով ու խնձորով պահքային կարկանդակ
կրեմ
Բանանով ու թթվասերով կրեմ
անգլիական-կրեմ-1
Անգլիական կրեմ դարչինով
մաֆիններ-1
Բանանով ու նարնջով մաֆիններ
Պանրիկներ-1
Կաթնաշոռային պանրիկներ
թխվածքաբլիթ-1
Շոկոլադե թխվածքաբլիթներ առանց ալյուրի
Տորթ-«Էլիզաբեթ»-1
Տորթ «Էլիզաբեթ»
12...10...