շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

բանանով-դեսերտ-1
Բանանով դեսերտ
կոկոսով-թխվածք-1
Կոկոսով թխվածք
կաթնաշոռով-կրեմ-1
Կաթնաշոռային կրեմ
մսով-ու-վարունգով-աղցան-1
Մսով ու վարունգով աղցան
ելակով-բուլկիներ-1
Ելակով բուլկիներ
նշաբլիթ-1
Նշաբլիթներ
շոկոլադե-կեքս-1
Շոկոլադե կեքս համեղ կաթնաշոռային գնդիկներով
Ելակով տորթ պաննա կոտտայով
ելակի-սոուսով-դեսերտ-1
Ելակի սոուսով դեսերտ
պաննա-կոտտա-1
Պաննա-կոտտա ելակի սոուսով
ելակով-կարկանդակ-1
Ելակով կարկանդակ
կրեմ-շառլոտ-1
Շոկոլադե կրեմ «Շառլոտ»
12...10...