շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

անանուխով-ըմպելիք
Անանուխով զովացուցիչ ըմպելիք
կարկանդակ-շտերլից
Կարկանդակ «Շտիրլից»
կիտրոնով-պաղպաղակ
Պաղպաղակ ելակի սոուսով
մսով օլադի
Մսով օլադիներ
բիսկվիթային-տորթ
Հրեշտակային տորթ կիտրոնի կրեմով
բանանով-կեքս-1
Բանանով կեքսեր
սպիտակաձավարով-թխվածք
Սպիտակաձավարով թխվածք
շոկոլադե-չիզքեյք
Շոկոլադե չիզքեյք սալորաչրով
լոլիկով-պերլոտտո
Լոլիկի մածուկով պերլոտտո
մրջնաբույն
Թխվածք «Մրջնաբույն»
նարնջով-թխվածքաբլիթներ
Նարնջով թխվածքաբլիթներ
պահքային-տեֆտելիներ
Պահքային տեֆտելիներ
...23...10...