շաքարի փոշի

Շաքարի փոշի = сахарная пудра  = powdered sugar

Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության:  Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:

Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:

արագ ռուլետ
Արագ ռուլետ
Տորթ «Կրակե հովազ»
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ`ճաքերով
Տորթ «Կաթնային»
xtacrac-katov-yeghjyurner
Խտացրած կաթով եղջյուրներ
kokosi-qerukov-rulet
Թխվածքաբլիթով և կոկոսի քերուկով ռուլետ
kitroni-jnarak
Կիտրոնի ջնարակ
Չուրրոս
pqablit
Փքաբլիթ (պոնչիկ)
karamelayin-enkuzayin-krem
Կարամելային-ընկուզային կրեմ
kakachi-sermov-rulet
Կակաչի սերմով ռուլետ
txvacqablit-zebr
Թխվածքաբլիթ Զեբր
12...10...