փխրեցուցիչ

Փխրեցուցիչ = разрыхлитель теста = baking powder
Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:

պիրոգ բասբուսա
Պիրոգ «Բասբուսա»
արագ ռուլետ
Արագ ռուլետ
Փանքեյք՝ ամերիկյան բլիթներ
Հաղարջով պիրոգ
Կինդեր Պինգվի
Տորթ “Կանացի քմահաճույք”
Խնձորով եվ ընկույզով պիրոգ
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ`ճաքերով
Տորթ «Կաթնային»
shokoladov-kakachi-sermov-tort
Շոկոլադով և կակաչի սերմով տորթ
kartofilov-panrov-oladi
Կարտոֆիլով և պանրով օլադի
nurb-biskvit
Բարակ բիսկվիթ եզրերի հարթեցման համար
12...10...