Հունական սոուս Ձաձիկի

Հունական սոուս Ձաձիկի

Հունական սոուս ձաձիկիի մեջ մարինացված վարունգի փոխարեն կարելի է օգտագործել նաև թարմ վարունգ, հաղորդելով սոուսին ավելի նուրբ համ: Ցանկության դեպքում կարող եք սոուսի մեջ ավելացնել կտրատված սամիթ կամ անանուխ:

Սա անպայման պետք է փորձել :)

Մեկնաբանություններ

  1. Շատ շնորհակալ եմ բաղադրատոմսի համար, սակայն կարելի էր ավելի հայեցի գրել. դասական յոգւորտի փոխարեն պարզապես գրել մածուն կամ քամած մածուն, իսկ մյատան դա անանուխն է:

    1. Յոգուրտը տվյալ դեպքում մի փոքր այլ համ է հաղորդում, սակայն քամած մածունով էլ կարելի է պատրաստել 🙂

  2. Գուցե այս բաղադրատոմսը Կիպրական խոհանոցից է բայց հաստատ հունական ձաձիկի չէ։ Ձաձիկիի բաղադրատոմսն է յոգուռտ( քամած մածուն), քերած կամ մանր կտրատած թարմ վարունգ , սխտոր, աղ, մի ձոքր ձիթայուղ , կիտրոնի հյութ և մանր կտրատած սամիթ։ Հունական խոհանոցում ձաձիկին ամառաին համեղ, թարմեցնող աղցան է որը հիմնականում պատվիրում են խորովված, տապակված մսեղենի հետ։ Փորձեք շատ համեղ է ))))

    1. Հարգելի՛ Հայկուհի, ինչպես հայտնի է, ցանկացած ազգային ճաշատեսակ զուտ ազգային չի մնում և ունի իր վարիացիաներին ու տարածաշրջանային “հարմարեցումները”: Այս առումով ձաձիկին բացառություն չէ. չէ՞ որ հայտնի են նրա մակեդոնական, բուլղարական, իրանյան, թուրքական տարատեսակները: Այսինքն այսպես կոչված ճշգրիտ բաղադրատոմս չկա ու չի կարող լինել:

  3. Սիրելի շեֆ խոհարար կարող եք առաջարկել համեղ տորթի բաղադրատոմս առանց խտացրած կաթի

Թողնել պատասխան

Մուտք եղեք:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *