
Սամսա
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Տաք ջուրը լցնում ենք տարայի մեջ, ավելացնում ձուն, կարագը, աղը և խառնում ենք:

- Կամաց-կամաց ավելացնում ենք ալյուրն ու խառնում ենք:

- Ստացված խմորը բաժանում ենք երեք հավասար մասերի ու դրանք վերածում ենք գնդերի: Ծածկում ենք անձեռոցիկով ու թողնում այդպես 20 րոպե:

- Այդ ընթացքում պատրաստում ենք միջուկը: Միսն անցկացնում ենք մսաղացով, խառնում ենք գառանդ դմակի, կտրատած սոխի, կանաչու հետ, ապա համեմում ենք աղով ու պղպեղով:

- Վերցնում ենք գնդերն ու փորձում բացել գրտնակի օգնությամբ:

- Փորձում ենք ստանալ բարակ խմորաշերտեր, վրան կարագ (100 գր) ենք քսում:

- Այդպես ենք վարվում նաև մյուս գնդերի հետ, և մի շերտը դնում ենք մյուսի վրա:

- Վերին շերտը նույնպես կարագապատում ենք, ապա փորձում ենք տալ ռուլետի ձև:

- Ապա ռուլետը կտրատում ենք ու բաժանում բարակ կտորների:

- Ստացված կտորները փորձում ենք բացել ու ստանալ փոքրիկ խմորաշերտեր:

- Խմորը լցոնում ենք պատրաստած միջուկով:

- Ծայրերն ամրացնում ենք ու եռանկյունու ձև ենք տալիս:

- Եռանկյունիները դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ ու 40 րոպե եփում ենք 200 աստիճան ջերմությամբ: Պատրաստ լինելուց 10 րոպե առաջ հանում ենք, վրան քսում դեղնուցն ու շարունակում եփել:

Բարի ախորժակ:
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: