Տորթ Պրահա (Prague)

Տորթ Պրահա (Prague)

Հրաշալի այս տորթը նախընտելի է մատուցել  սառը թեյի հետ:

_____
Մի փոքր պատմություն
Լեգենդար տորթ Պրահան (տորթ Prague) ստեղծել է ռուս հրուշակագործ Վլադիմիր Գուրալնիկը՝ ավելի քան 40 տարի առաջ:
Հետաքրքիր է, բայց Պրահա տորթը կապ չունի Չեխիայի մայրաքաղաքի հետ:
Այն ստեղծվել է մոսկովյան Պրագա ռեստորանի խոհանոցում և հենց այդտեղից էլ տարածվել է ամբողջ ԽՍՀՄ-ում:
Քանի որ ռեստորանում մատուցվում էին հիմնականում չեխական ուտեստներ, փորձի փոխանակման համար Չեխիայից հաճախ էին ժամանում տարբեր խոհարարներ և հրուշակագործներ:
Ըստ որոշ աղբյուրների, հենց նրանք են Մոսկվա բերել Պրահա տորթի իրական բաղադրատոմսը, որի մեջ օգտագործվել է 4 տեսակ սերուցքային կրեմ,  “Բենեդիկտին” և “Շարտրեզ” լիկյորները, իսկ շերտերը ներծծվել են բացառապես ռոմով:
Բնական է, ռուս հրուշակագործը ձևափոխում էր բաղադրատոմսը և արդյունքում ստանում այս հայտնի աղանդերը:
Ի դեպ՝ հայտնի հրուշակագործ Վլադիմիր Գուրալնիկի “գրչին” են պատկանում նաև “Թռչնի Կաթ”, “Էդենկա” և “Վացլավյան” հայտնի տորթերը:

Սա անպայման պետք է փորձել :)

Մեկնաբանություններ

      1. Այս բաղադրատոմսում օգտագործվել է սովորական խտացրած կաթ 🙂

  1. խտացրած կաթի քանակը չհասկացա 130մլ,այսինքն 130 գրամ

        1. Ուրախ ենք, որ Ձեզ դուր է եկել 🙂

    1. Բարև Ձեզ հարգելի Անգել: Շատ ուրախ ենք, որ Ձեզ դուր է եկել 🙂

  2. Voroshel em aysor 24:00 in matucel mer tan andamnerin…tsnndyan toni artiv…huysov em hamex klini??

    1. Բարև Ձեզ, կրեմի մասին մի անհանգստացեք հարգելի մասնակից: Պատրաստեք ու վստահ ենք՝ Ձեզ անպայման դուր կգա 🙂

    1. Բարև Ձեզ, կարող եք 28-30 սմ տրամագծով ձևաման վերցնել 🙂

  3. բարև ձեզ, իսկ խտացրած կաթն ու ջուրը կարելի է փոխարինել կաթով?

    1. Բարև Ձեզ: Այո, կարող եք, միայն թե պետք է նաև շաքար ավելացնել

Թողնել պատասխան

Մուտք եղեք:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *