
        
        
        Շոկոլադե երկշերտ քափքեյք
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
 - կարագ - 100 գր
 - շոկոլադ - 50 գր
 - ձու - 2 հատ
 - շաքարավազ - 150 գր
 - թթվասեր - 120 գր
 - ալյուր - 100 գր
 - կակաոյի փոշի - 25 գր
 - վանիլային շաքար - 2 թ/գ
 - փխրեցուցիչ - 1 թ/գ
 - աղ - 1 պտղունց
 - Կրեմի համար՝
 - կարագ - 160 գր
 - պանիր սերուցքային - 120 գր
 - շոկոլադ - 120 գր
 - շաքարի փոշի - 120 գր
 - սուրճ սև - 1 թ/գ
 
Քայլերի հաջորդականություն

- Պատրաստում ենք խմորը, որի համար անհրաժեշտ կարագն ու շոկոլադը հալեցնում ենք՝ վերածելով միասեռ զանգվածի։

 - Ձուն, թթվասերը, շաքարավազը, վանիլային շաքարն ու աղը լցնում ենք առանձին տարայի մեջ ու հարում ենք։

 - Ավելացնում ենք շոկոլադե զանգվածն ու շարունակում ենք հարել։

 - Առանձին տարայի մեջ խառնում ենք ալյուրը, կակաոյի փոշին ու փխրեցուցիչը։
Ստացված երկու զանգվածները խառնում ենք իրար՝ ստանալով պինդ խմոր։

 - Խմորը լցնում ենք ցանկացած ձևի ֆորմաների մեջ։

 - Թխում ենք 15-25 րոպե նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

 - Պատրաստում ենք կրեմը, որի համար անհրաժեշտ փափկած կարագը, սերուցքային պանիրն ու շաքարի փոշին հարում ենք այնքան, մինչև վերածվի կրեմային զանգվածի։

 - Ավելացնում ենք հալեցրած շոկոլադը, ջրում լուծված սուրճն ու շարունակում ենք ևս մի քանի րոպե հարել։

 - Քափքեյքերը կրեմապատում ենք ու 1 ժամ թողնում ենք սառնարանում։

 
Շոկոլադե երկշերտ քափքեյքն այնքան համեղ է, որ անտարբեր չի թողնի շոկոլադի սիրահարներին։
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: