
        
        
        Տորթ «Իմաստուն հրեա»
Բաղադրիչներ
- ձու - 6 հատ
 - շաքարավազ - 270 գր
 - վանիլային շաքարափոշի - 1 թ/գ
 - ալյուր - 225 գր
 - ընկույզ - 50 գր
 - չիր ծիրանի - 70 գր
 - կակաչի սերմ(мак) - 30 գր
 - Կրեմի համար՝
 - խտացրած կաթ - 400 գր
 - կարագ - 200 գր
 - Թթվասեր 25-30% յուղ. - 300 գր
 - շաքարաջուր - 200 մլ
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Սպիտակուցները հարում ենք շաքարավազի մի մասի հետ:

 - Այնուհետև դեղնուցները հարում ենք վանիլային շաքարավազի հետ այնքան, մինչև սպիտակ զանգված դառնա:

 - Ստացված երկու զանգվածները խառնում ենք՝ կամաց-կամաց ավելացնելով ալյուրը:

 - Խմորը հավասարապես բաժանում ենք երեք մասի: Առաջինի մեջ լցնում ենք ընկույզը և խառնում:

 - Մյուսի մեջ լցնում ենք մանր կտրատած ծիրանաչիրը:

 - Երրորդի մեջ ավելացնում ենք կակաչի սերմերը:

 - Խմորները լցնում ենք ձևամանների մեջ ու թխում 20-25 րոպե նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Եփվելու ընթացքում պատրաստում ենք կրեմը, որի համար կարագն ու խտացրած կաթը հարում ենք, ապա ավելացնում թթվասերն ու շարունակում հարել այնքան, որպեսզի ստացվի միասեռ զանգված:

 - Զգուշորեն կտրատում ենք խմորի ծայրերն ու հարում բլենդերով: Խմորաշերտերը թրջում ենք շաքարաջրով, ապա՝ կրեմապատում: Կողքերը պատում ենք խմորով, իսկ վրայի շերտը զարդարում ենք ավելացած կրեմով ու շոկոլադով: Տորթը 30 րոպե դնում ենք սառնարանում, ապա մատուցում:

 
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
vortexic karox em gnel kakachi sermer
Սիրելի Նարինե, կակաչի սերմ կարող եք ձեռք բերել սուպերմարկետներից կամ համեմունքի խանութներից։ ։)
hamemunqi xanutnerum harcerel em chka asecin vor Hayastanum argelvac e vacharq@, karox eq asel konkret vor xanutneric ev supermarketic karox em gnel