
        
        
        Տորթ «Սիրո տնակ»
Բաղադրիչներ
- թխվածքաբլիթ - 15 հատ
 - կաթնաշոռ - 350 գր
 - շաքարի փոշի - 100 գր
 - շոկոլադ սև - 150 գր
 - կաթ - 150 մլ
 - կարագ - 170 գր
 - դեղձ - 4 հատ
 - սերուցք՝ յուղ. 30% և ավ. - 120 մլ
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Կաթը լցնում ենք տարայի մեջ, և թխվածքաբլիթները մոտ կես րոպե թողնում ենք կաթի մեջ։

 - Դեղձի հյութի հատիկները դնում ենք թղթե անձեռոցիկների վրա, որպեսզի դուրս գա ավելորդ հեղուկը։

 - Կաթնաշոռը հարում ենք կարագի և շաքարի փոշու հետ։

 - Թխվածքաբլիթները դասավորում ենք փայլաթիթեղի վրա երեք շարքով, ապա վրան հավասարապես տարածում ենք կաթնաշոռային կրեմը։

 - Կենտրոնում դնում ենք դեղձի հատիկները։

 - Կրեմի մնացած մասը տարածում ենք դեղձի հատիկների վրա և փայլաթիթեղի օգնությամբ ստանում ենք տնակ, որից հետո 3-4 ժամ թողնում ենք սառնարանում։
Պատրաստում ենք գանաշը, որի համար անհրաժեշտ շոկոլադը մանր կտրատում ու լցնում ենք խորը թասի մեջ։ Սերուցքը հասցնում ենք եռման աստիճանի, ապա ավելացնում ենք շոկոլադի վրա և խառնում ենք, որպեսզի ստանանք միասեռ զանգված։

 - Թխվածքաբլիթներով տնակը դուրս ենք բերում սառնարանից և պատում ենք գանաշով։

 - Տորթը կրկին դնում ենք սառնարանի մեջ՝ թողնելով այնտեղ 20-30 րոպե, որից հետո հանում ենք, կտրում ու մատուցում։

 
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: