
        
        - Yield: 2-3 ժամ անց
 - Prep Time: 45 minutes
 - Cook Time: 1ժ 20 րոպե
 
Կակաչով և ընկույզով տորթ
Բաղադրիչներ
- Միջուկի համար՝
 - ընկույզ - 1/2 բաժակ
 - կակաչի սերմ(мак) - 1/2 բաժակ
 - Բիսկվիթի համար՝
 - շաքարավազ - 200 գր
 - ձու - 2 հատ
 - թթվասեր - 250 գր
 - ալյուր - 160 գր
 - փխրեցուցիչ - 3 թ/գդ
 - լիկյոր - 2 ճ/գդ
 - Կրեմի համար՝
 - կարագ - 150 գր
 - խտացրած կաթ եփված - 1 տուփ
 - Զարդարելու համար՝
 - ընկույզ - ըստ ճաշակի
 - շոկոլադ սև - ըստ ճաշակի
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք միջուկը: Կակաչի սերմերի վրա եռման ջուր ենք լցնում, ընկույզը մաքրում և բլենդերով մանրացնում:
Պատրաստում ենք բիսկվիթը: Ձվերը շաքարավազի հետ խառնելով գոլորշու վրա տաքացնում ենք:

 - Ձվով և շաքարավազով խառնուրդը հարիչով հարում ենք և զգուշությամբ թթվասեր ավելացնում:

 - Այնուհետև աստիճանաբար ավելացնում ենք ալյուրն ու փխրեցուցիչը՝ խառնելով վերից վար շարժումներով:

 - Այժմ խմորը 2 մասի ենք բաժանում, մեկի մեջ կակաչի սերմերն ենք լցնում, մյուսի մեջ՝ ընկույզը: Խմորը լցնում ենք ձևամանի մեջ և ջանասիրաբար ձևամանը շարժում ենք, որպեսզի մեջտեղում անցք գոյանա:

 - Այնուհետև բիսկվիթները հաջորդաբար մոտ 40 րոպե (յուրաքանչյուրը) թխում ենք. պետք է փայտիկով փորձել, եթե չոր է դուրս գալիս, ուրեմն պատրաստ է: Շերտերը ցանցի վրա սառեցնում ենք:

 - Շերտերը թխվելու ընթացքում, պատրաստում ենք կրեմը: Կարագը հարիչով հարում ենք այնքան, մինչև փքուն զանգված ստանանք՝ ընթացքում ավելացնելով խտացրած կաթը: Այնքան ենք հարում մինչև համասեռ զանգված ստանանք: Պատրաստի կրեմը դնում ենք սառնարանը:
Շերտերը փափկեցնում ենք լիկյորով:
Սկսում ենք հավաքել տորթը: Բացվող ձևամանի մեջ դնում ենք առաջին շերտը և վրան տարածում կրեմի կեսը, ինչից հետո դնում ենք երկրորդ շերտը՝ վրան լցնում կրեմի մյուս կեսը:

 - Տորթը ձևավորում ենք ընկույզով ու շոկոլադով և մի քանի ժամով դնում սառնարանը:

 - Ահա և վերջ:

 
Այժմ թեյը թրմելու և մտերիմների հետ այսպիսի համեղ ընկույզով տորթ համտեսելու ժամանակն է 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
barev dzez, isk kakachi sermeri vra vorqan erman jur e petq lcnel
Բարև Ձեզ Կարինե ջան: Կակաչի սերմի վրա պետք է լցնեք 0.5-1 բաժակ ջուր 🙂
That’s a nicely made answer to a chlngenailg question