
        
        
        Հայկական կաթնահունց
Բաղադրիչներ
- կաթ - 1 լ
 - կարագ - 200 գր
 - շաքարավազ - 0,5 կգ
 - փխրեցուցիչ - 2 թ/գ
 - վանիլին - 40 մլ
 - քունջութ սպիտակ - ըստ ճաշակի
 - ալյուր
 - Ինչպես նաև՝
 - ձու
 - ինվերտային օշարակ
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Կարագն ու շաքարավազը լցնում ենք տաք կաթի մեջ ու խառնում ենք, որպեսզի շաքարավազը լուծվի, իսկ կարագը հալչի, ապա թողնում ենք, որ ստացված զանգվածը սառչի։

 - Ձուն հարում ենք առանձին տարայի մեջ ու ավելացնում ենք ստացված զանգվածին։

 - Ալյուրն (վերցնում ենք այնքան ալյուր, որ ստանանք ձեռքերին չկպչող խմոր) անցկացնում ենք մաղով, ավելացնում ենք փխրեցուցիչը, վանիլինն ու քունջութը։

 - Ալրային զանգվածը լավ խառնում ենք ու ստանում պինդ խմոր։ Խմորագունդը բաժանում ենք 3 հավասար գնդերի։

 - Յուրաքանչյուր գունդը թխելուց առաջ պատում ենք ձվով, ապա դնում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Պատրաստ լինելուց 5 րոպե առաջ հանում ենք, վրան լցնում ենք ինվերտային օշարակն ու ևս 5 րոպե թխում։

 
Շնորհավոր Սուրբ Զատիկ։ ։)
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Շատ կարևոր է շեշտել որ կաթնահունցը`Արցախյան հաց է։
Սիրելի Ժաննա, շնորհակալ ենք ուշադրության համար։ Անպայման հաշվի կառնենք Ձեր նկատառումը։ ։)