
        
        - Prep Time: 50 minutes
 - Cook Time: 20 minutes
 
Վանիլային թխվածքաբլիթներ
Բաղադրիչներ
- ալյուր - 280 գր
 - ընկույզ - 120 գր
 - կարագ - 120 գր
 - թթվասեր - 80 գր
 - շաքարավազ - 80 գր
 - վանիլային շաքար - 10 գր
 - ձվի դեղնուց - 1 հատ
 - աղ
 - շաքարի փոշի
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Ընկույզը բովում ենք տապակի մեջ, ապա թողնում ենք, որ սառչի, որից հետո բլենդերով մանրացնում ենք։

 - Փափկած կարագը, շաքարավազը, վանիլային շաքարն ու աղը լցնում ենք տարայի մեջ և հարում ենք։ Այնուհետև ավելացնում ենք սառը թթվասերն ու ձվի դեղնուցը և շարունակում ենք հարել։

 - Ավելացնում ենք ալյուրն ու ընկույզը և խառնում ենք՝ ստանալով խմորագունդ։

 - Ձևավորում ենք թխվածքաբլիթները։

 - Երկարավուն խմորներից ստանում ենք լուսնաձև թխվածքաբլիթներ, որոնք դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և 20-30 րոպե պահում սառնարանում։

 - Ապա հանում ենք սառնարանից ու թխում 10-20 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

 - Թխվածքաբլիթները սառեցնում ենք, վրան շաղ ենք տալիս շաքարի փոշի ու մատուցում ենք։

 
Ստացվում է մոտ 45 թխվածքաբլիթ։
Վանիլային համով անուշաբույր թխվածքաբլիթները կարելի է մատուցել տարատեսակ ըմպելիքների հետ։
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: