
        
        - Yield: Անմիջապես
 - Prep Time: 15 minutes
 - Cook Time: 15-20 minutes
 
Գինով սոուս ՛՛Beurre rouge՛՛ մսի համար
Բաղադրիչներ
- գինի կարմիր - 150 մլ
 - արգանակ հավի մսի - 50 մլ
 - ուրց - 1/2 թ/գդ (չոր)
 - սունկ շամպինիոն - 3-4 հատ (միջին չափի)
 - սոխ - 1 հատ
 - կարագ - 130 գր (սառը)
 - աղ - ըստ ճաշակի
 - շաքարավազ - ըստ ճաշակի
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Չափաբաժինները` 4:
Այս սոուսը պատրաստվում է դասական «Beurre blanche» սոււսի նման, միայն թե «Beurre blanche»-ը պատրաստվում է սպիտակ գինու քացախով, իսկ ՛՛Beurre rouge՛-ը` կարմիրով։ Սոուսը շատ հարմար է թե մսի, թե թռչնամսի, և թե ձկան համար։
Կաթսայի մեջ ենք լցնում գինին և արգանակը, ուրցը, խոշոր խորանարդիկներով կտրատած սոխը և 4-6 մասի կիսած շամպինիոնները։

 - Դնում ենք կրակի վրա և եփում ենք այնքան մինչև զանգվածի 1/4 մասը մնա։ Այնուհետև քամում ենք, հեղուկը լցնում կաթսայի մեջ և դնում կրակի վրա։ Թույլ կրակի վրա, խառնիչով ակտիվորեն խառնելով, ավելացնում ենք կարագի կտորները (հատ առ հատ ենք ավելացնում)։

 - Ըստ ճաշակի աղ և շաքարավազ ենք ավելացնում։
Մատուցում ենք։

 
Այսպիսի սոուս պատրաստում են նաև ջրով, պորտվեյնով, ձկան արգանակով և տարատեսակ բուրավետիչներով։ Այստեղ ամենակարևորը լավ եփված կարմիր գինին և քացախն են 🙂
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: