
        
        - Yield: Անմիջապես
 - Prep Time: 40 minutes
 - Cook Time: 45-50 minutes
 
Տավարի միս ` համեմունքներով
Բաղադրիչներ
- միս տավարի - 1,2 կգ (մեկ կտոր)
 - Բանջարեղենային արգանակի համար`
 - ջուր - 1 լ
 - գազար - 1 հատ
 - սոխ - 1 գլուխ
 - դափնու տերև (лавровый лист) - մի քանի հատ
 - պղպեղ սև հատիկավոր - մի քանի հատ
 - աղ - ըստ ճաշակի
 - Ինչպես նաև՝
 - ձիթայուղ - 4 ճ/գդ
 - ուրց - մի քանի ճյուղ
 - հազրեվարդ (розмарин) - մի քանի ճյուղ
 - կարտոֆիլ - 6-8 հատ
 - սոխ - 1 գլուխ
 - Սոուսի համար`
 - կարագ - 50 գր
 - ալյուր - 1 ճ/գդ
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք բանջարեղենային արգանակը: 1 լ ջրի մեջ լցնում ենք 1 գազարը, 1 գլուխ սոխը և 3 հատ սև պղպեղը: Եռալուց հետո լցնում ենք դափնու տերև, մի քանի հատ պղպեղ և աղ:
Պատրաստում ենք միսը: Լվանում ենք, աղ ու պղպեղ ցանում և ձիթայուղապատում:
Խոհարարական թելով այնպես ենք փաթաթում միսը, որ վերջինս ուղիղ դառնա: Միսը տապակում ենք 2 ճ/գդ ձիթայուղով՝ ուժեղ կրակին, մինչև կեղևի առաջանալը:

 - Լվանում ենք կանաչիները, շարում ձևամանի մեջ և լցնում բանջարեղենային արգանակը: Միսը դնում ենք վրան և եփում 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 45 րոպե:
Այդ ընթացքում մաքրում ենք կարտոֆիլն ու սոխը և կտրում մեծ կտորներով և տեղափոխում ջեռոց՝ դնում ջեռոցի երկրորդ մակարդակում՝ մսի տակ: Սովորաբար, միսն ու կարտոֆիլը նույն ժամակում են պատրաստվում:

 - Պատրաստի միսը դնում ենք ափսեի մեջ:

 - Փաթաթում ենք փայլաթիթեղով  և այդպես թողնում 10 րոպե:

 - Պատրաստում ենք սոուսը: Կաթսայի մեջ լցնում ենք մսից անջատված ջուրն ու բանջարեղենային արգանակը և մարմանդ կրակին եփում 10 րոպե:

 - Այնուհետև ավելացնում ենք կարագը: Թավայի մեջ տապակում ենք ալյուրը, մինչև ոսկեգունելը, լցնում ենք սոուսի մեջ: Ահա և վերջ:

 - Սոուսը մսի հետ մատուցում ենք:

 
Ստացանք յուրահատուկ տավարի միս , որը, միանշանակ դուր գա Ձեր ընտանիքի անդամներին 🙂
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: