
        
        - Yield: 8 ժամ անց
 - Prep Time: 40 minutes
 - Cook Time: 60 minutes
 
Տորթ «Նապոլեոն» մրգային կրեմով
Բաղադրիչներ
- Առաջին խմորի համար`
 - կարագ - 200 գր
 - ալյուր - 170 գր
 - Երկրորդ խմորի համար`
 - ձու - 1 հատ
 - ջուր - 170 մլ
 - ալյուր - 500 գր
 - քացախ - 1/4 ճ/գդ (կամ կիտրոնահյութ)
 - աղ - 1 պտղունց
 - Դեղձի կրեմի համար`
 - դեղձ - 500 գր (մարինացված)
 - օշարակ մրգային - 200 գր (դեղձի)
 - եղեգնաշաքար - 150 գր
 - շաքարի փոշի - 5 ճ/գդ
 - ձվի դեղնուց - 2 հատ
 - ձու - 1 հատ
 - սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 400 գր
 - օսլա (крахмал) - 2 ճ/գդ
 - ալյուր - 1 ճ/գդ
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք առաջին խմորը: Սառը կարագն ու ալյուրը խառնում ենք:

 - Գնդում ենք և մի կողմ դնում:

 - Պատրաստում ենք երկրորդ խմորը: Ալյուրի մեջ լցնում ենք քացախն ու աղը:

 - Բաժակի մեջ լցնում ենք ձուն և այնքան ջուր, որ ծածկի, լավ խառում ենք և ավելացնում ալրային զանգվածին:

 - Խմորը լավ խառնում ենք սկզբում գդալով, այնուհետև` ձեռքերով և գնդում ենք: Պետք է շատ նուրբ և փափուկ խմոր ստանանք:

 - Երկրոդ խմորը ուղղանկյունաձև բացում ենք:

 - Մեջտեղում դնում ենք առաջին խմորը և փաթաթում ենք: Սկզբից վրա ենք բերում մի ծայրը:

 - Այնուհետև` մյուսը: Ստանում ենք ծրարի նման խմոր:

 - Դնում ենք (ծայրերը ներքև) ալյուր ցանած սկուտեղի մեջ և 30 րոպեով տեղափոխում սառնարան:
30 րոպե անց սառնարանից հանում ենք, նույն դիրքով դնում ենք սեղնին և մի քիչ գրտնակում ենք:

 - Կրկին ծրարի նման փաթաթում ենք և տեղափոխում սառնարան:

 - 30 րոպե անց նույնը նորից կրկնում ենք և խմորին կրկին ծրարի տեսք տալիս: Տեղափոխում ենք սառնարան և 30 րոպե անց հանում ենք արդեն պատրաստի խմորը:

 - Խմորը 16 հավասար մասերի ենք բաժանում և թխում:

 - Պատրաստում ենք կրեմը: Դեղձերը օշարակից հեռացնում ենք և բլենդերով խյուսի վերածում: Ձուն և ձվի դեղնուցը խառում ենք 50 գր շաքարավազի հետ:
Ավելացնում ենք օսլան և ալյուրը, թիակով խառնում նոր միայն ավելացնում ենք դեղձի օշարակը:
Դեղձի խյուսը դնում ենք կրակին, եռացնում և ավելացնում դեղնուցային, ալրային խառնուրդներն ու դեղձի օշարակը: Միջին ուժգնության կրակին անընդհատ խառնում ենք: Կրեմը պատրաստ է:

 - Սերուցքը մնացած շաքարավազի հետ լավ հարում ենք և մի թիչ մասը լցնում կրեմի մեջ:

 - Այնուհետև լցնում ենք ողջ սերուցքն ու շաքարի փոշին և լավ խառնում:

 - Բոլոր շերտերին կրեմ ենք քսում և մի փոքր սեղմում: Վերևի շերտին լցնում ենք նաև խմորի փշրանքներ և ողջ գիշեր թողնում սառնարանում:

 - Ահա և վերջ:

 
Ահա նապոլեոն տորթի ևս մեկ բաղարատոմս, որն անպայման արժե գրի առնել և պատրաստել 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
1/4 ճաշի գդալ քացախի փոխարեն կլինի 1թեյի գդալ կիտրոնահյութ կամ քացախ ու քանի տոկոսանոց_????
Մարիաննա ջան, կարող եք նույն քանակությամբ կիտրոնահյութ օգտագործել 🙂