
        
        - Yield: Անմիջապես
 - Prep Time: 40 minutes
 - Cook Time: 30 minutes
 
Կարկանդակ ”Արևածաղիկ”
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
 - ալյուր - 500 գր
 - թթվասեր - 200 գր
 - կարագ - 140 գր
 - աղ - 1/2 թ/գդ
 - Միջուկի համար՝
 - միս տավարի - 500 գր
 - վարունգ մարինացված - 3 հատ (ինչպես նաև մարինադի ջուրը՝ 70 մլ)
 - սոխ - 1 գլուխ
 - կարագ - 70 գր
 - արգանակ տավարի մսի - 70 մլ
 - ձվի դեղնուց - 1 հատ
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Փափկեցրած կարագը խառնում ենք թթվասերի հետ և աղ ավելացնում։ Կամաց-կամաց ավելացնում ենք ալյուրը, գնդում և 30 րոպեով տեղափոխում սառնարան։
Միսը, սոխն ու վարունգը մանր կտրատում ենք և մի փոքր կարագով տապակում։ Այնուհետև ավելացնում ենք մնացած կարագը, մսի արգանակը, մարինադի ջուրը և փակ կափարիչով եփում 5-7 րոպե։

 - Խմորը գրտնակում ենք, շրջանների բաժանում և յուրաքանչյուրի մեջ 1-2 ճ/գդ միջուկ լցնում։

 - Տեղափոխում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ, ծայրերը զգուշությամբ միացնում և վրան ձվի դեղնուց քսում։

 - Թխում ենք նախօրոք 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե։

 
Համեղ կարկանդակ , որը դուր կգա հատկապես Ձեր փոքրիկներին 🙂
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: