ձվի սպիտակուց

թարգմանություն՝ на русском - яичный белок, in English - egg white

Հավի ձուն առաջին անգամ սննդի մեջ օգտագործել են Հնդկաստանում: Սովորաբար, ձվի գունավորումը կախված է հավի տեսակից: Սպիտակուցի ու դեղնուցի հիանալի համադրության շնորհիվ այն օրգանիզմի համար շատ օգտակար մթերք է համարվում: Սպիտակուցը պարունակում է մի շարք ամինաթթուներ: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել երեխաներին, մարզիկներին, առողջ ապրելակերպի սիրահարներին:

Ձվի սպիտակուցն օգտագործում են թխվածքներ, բեզեներ, դեսերտներ պատրաստելու համար:

Շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:

Տնական շոռակարկանդակ
«Հրեշտակային» բիսկվիթով տորթ
Կարկանդակ ”Մոնբլան”
Տորթ ”Թռչնի կաթ”
Դդումով տորթ
Շոկոլադե տորթ կիտրոնով
Պնդուկով տորթ կիտրոնի կրեմով
Տորթ ”Թռչնի կաթ մարմելադով”
Կաթնաշոռային թռչնի կաթ ժելեով
Ընկույզով տորթ շոկոլադե-մրգային ջնարակով
Տորթ Թռչնի կաթ
Սպիտակուցային կրեմով տրուբոչկա
...10...1314...