շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
 
									
											Շոկոլադե կեքս Պահքի համար	
										
									 
									
											Պահքային թխվածքաբլիթներ	
										
									 
									
											Պահքային թխվածքաբլիթներ	
										
									 
									
											Տորթ «Պանչո»	
										
									 
									
											Ամանորյա գլազուրապատ թխվածքաբլիթներ	
										
									 
									
											Ջեմով թխվածքաբլիթներ	
										
									 
									
											Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթներ	
										
									 
									
											Ամանորյա տնակ	
										
									 
									
											Էգգ-նոգ՝ ամանորյա ըմպելիք	
										
									 
									
											Ամանորյա աղցան	
										
									 
									
											Շոկոլադե աղանդեր «Ամանորյա գերան»	
										
									 
									
											Թխվածք «Փարիզ-Բրեստ»	
										
									