շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

նրբվաշերտեր-Սյուզետ
Նրբաբլիթներ «Սյուզետ»
մարմարյա-թխվածքաբլիթներ
Մարմարյա քաղցրաբլիթներ
տորթ-սրտիկ
Տորթ-մուսս Սրտիկ
տորթ-սևամորթ-1
Տորթ «Սևամորթ»
բալզամիկ սոուս
Սոուս Բալզամիկ
թթվասերով-տորթ
Թթվասերով տորթ
դեսերտ-Մոնբլան
Դեսերտ «Մոնբլան»
շոկոլադով-կեքս
Շոկոլադով ու կոկոսով կեքս
պաննա-կոտտա-մանդարինով-
Պանա Կոտա մանդարինի դոնդողով
ֆրանսիական-դեսերտ-5
Փարիզյան դեսերտ
դարչինով-բուլկի
Դարչինով բուլկիներ
տոնական-թխվածք-1
Տոնական թխվածք «Իսաննա»
...34...10...