շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

կորժիկ
Կորժիկ
կրեմ-մուսլին
Կրեմ «Մուսլին»
վարունգի մարինադ
Վարունգի մարինադ
տապակած նուշ
Տապակած նուշ շաքարով
մեղրով իրիս
Մեղրով իրիս
բանջարեղենով ապուր
Բանջարեղենով ապուր
սալորի ջեմ
Սալորի ջեմ
հոթ-դոգ
Հոթ-դոգ
կարամելով դեսերտ
Կարամելային դեսերտ
դեղձով դեսերտ
Դեղձով դեսերտ
դեղձի ջեմ
Դեղձի ջեմ
աջիկա
Կծու աջիկա
...45...10...