շաքարի փոշի

թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar

Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության:  Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:

Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:

բալ-ձնե-մուշտակի-մեջ
Բալ ձնե մուշտակի մեջ
կարկանդակ-շտերլից
Կարկանդակ «Շտիրլից»
mrgerov jele
Մրգերով ու հատապտուղներով ժելե
ելակով-չիզքեյք
Ելակով չիզքեյք առանց թխելու
կիտրոնով-պաղպաղակ
Պաղպաղակ ելակի սոուսով
թխվածք-Զատիկի
Թխվածք «Զատիկի ձու»
նարնջով-թխվածքաբլիթներ
Նարնջով թխվածքաբլիթներ
մարմարյա-թխվածքաբլիթներ
Մարմարյա քաղցրաբլիթներ
մրգային աղցան
Մրգային աղցան մասկարպոնեով
տորթ-սրտիկ
Տորթ-մուսս Սրտիկ
տորթ-սևամորթ-1
Տորթ «Սևամորթ»
դեսերտ-Մոնբլան
Դեսերտ «Մոնբլան»
12...10...