շաքարի փոշի

թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar

Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության:  Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:

Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:

ֆրանսիական-դեսերտ-5
Փարիզյան դեսերտ
ամանորյա-թխվածքաբլիթներ-1
Ամանորյա գլազուրապատ թխվածքաբլիթներ
չիզքեյք
Չիզքեյք «Նյու Յորք»
դարչինով-բուլկի
Դարչինով բուլկիներ
կոճապղպեղով-թխվածքաբլիթներ-1
Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթներ
համեղ-տոնածառ
Համեղ տոնածառ
տոնական-թխվածք-1
Տոնական թխվածք «Իսաննա»
Ամանորյա-կոներ-1
Ամանորյա դեսերտ «Կոներ»
ռուլետանման-թխվածքաբլիթներ
Ռուլետաձև թխվածքաբլիթներ
տորթ-պավլովա
Տորթ «Պավլովա»
թխվածքաբլիթ-տրյուֆել-1
Թխվածքաբլիթ «Տրյուֆել»
խնձորով պիրոգ
Խնձորով ու մերենգայով պիրոգ
12...10...