շաքարի փոշի

թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar

Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության:  Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:

Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:

Փխրուն թխվածքաբլիթ
Տորթ շոկոլադե մուսսով և նուտելլայով
Բուլկի «Buchteln» սերուցքով
Մակարոնս
Թխվածքաբլիթ «Կուրաբիե»
Ծիրանով տորթ
Տորթ զոլավոր բիսկվիթով
Շտրեյզելյան տորթ
Չիզքեյք բեզեով
Լվովյան շոռակարկանդակ
Տորթ Զահեր
Տորթ «Մարս»
...10...1819...30...