թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
									
											Թխվածք Զատիկի համար	
										
									
									
											Շոկոլադե տորթ սրճային համով	
										
									
									
											Աղցան “Օլիվիե”	
										
									
									
											Կաթնաշոռային տորթ սառեցրած բալով	
										
									
									
											Դդումով կեքս	
										
									
									
											Մսային գնդիկներ պանրով և սնկով	
										
									
									
											Մսապուր հալված պանրով	
										
									
									
											Գազարով ռուլետ կաթնաշոռային միջուկով	
										
									
									
											Կանաչիով և պանրով բլիթներ	
										
									
									
											Ժելեով և թթվասերով տորթ առանց թխելու	
										
									
									
											Ժելեով տորթ	
										
									
									
											Ջեմով թխվածքներ