դափնու տերև (лавровый лист)

թարգմանություն՝ на русском - лавровый лист, in English - bay leaf

Դափնու տերևն ամենատարածված համեմունքներից մեկն է: Այն ունի մեղմ  հոտ և դառը համ: Ճաշատեսակների մեջ օգտագործում են թարմ և չորացրած վիճակում, ինչպես նաև մեծ տարածում ունի դափնու տերևի փոշին:

Դափնետերևն օգտագործում են ապուրների, մսային, ձկնային կերակրատեսակների ու  բանջարեղենային աղցաններին մեջ, սակայն  երբեմն այն օգտագործում են դեսերտներ և ըմպելիքներ պատրաստելու համար:

Հիշեք, որ դափնու տերևը կերակուրների մեջ երկար չի կարելի թողնել. 10-15 րոպեից այն պետք է հանել, այլապես կարող է դառնություն հաղորդել:

Ստորև ներկայացված են բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ առկա է դափնու տերև.

Աղցան “Օլիվիե”
Լոբով և սնկով ապուր հացի մեջ
Խոլոդեց
Հավի մսով իտալական ապուր
Ձուկ իշխան ֆրանսիական ձևով
Տնական բուժենինա
Խոզի բուդ ծիրանաջեմի մարինադով
Մսով օրիգինալ խորտիկներ
Ռիզոտտո բանջարեղենով
Մսով լցոնված տաքդեղ
Մակարոն տնական տուշոնկայով
Վրացական ապուր “Խարչո”
...23