
- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 30-35 minutes
Փախլավա
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Մանրացված ընկույզի հետ դարչին ենք խառնում և մի քիչ բովում։

- Շերտավոր խմորը բարակ գրտնակում ենք և դնում բուսայուղապատ տապակի մեջ։

- Ընկույզը լցնում ենք խմորի վրա և ծածկում երկրորդ շերտով:

- Այդպես արանքներում ընկույզ լցնելով դնում ենք 3 շերտ:

- Վերևի շերտը շեղանկյունաձև կտրատում ենք ու թխում 15-20 րոպե։

- Մեկ այլ ամանի մեջ ենք լցնում մեղրը և ավելացնում կարագը։

- Այնուհետև ավելացնում ենք շաքարավազը։

- Այս ամենից հետո ավելացնում ենք վանիլինն ու ջուրը: Խառնուրդը դնում ենք գոլորշու վրա և անընդհատ խառնելով տաքացնում։ Փախլավան ջեռոցից հանում ենք և վրան լցնում մեղրով օշարակը։ Թողնում ենք ներծծվի։

Ի դեպ, եթե ուզում եք շերտերն ավելի բարակ լինեն, ապա փախլավա պատրաստելիս, լավ կլինի Ֆիլո խմոր վերցնել 🙂
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: